Voorwaarts Gijzel Oosterzele

Stef Francq en Diego Van Wingen loodsen Voorwaarts Gijzel Oosterzele naar verdiende zege

heeft na de verdiende 3 — 0 zege tegen Sparta Waasmunster zijn competitiestart niet gemist. Met een heel sterke collectieve prestatie heeft VGO de drie punten kunnen mee grissen tegen een eveneens goed voetballend Sparta Waasmunster. Finaal, 3 — 0 na fraaie goals van Stef Francq en Diego Van Wingen (2). De ganse VGO entourage straalde. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Sparta Waasmunster
Diego Van Wingen

De wil en honger bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele en Sparta Waasmunster was groot om de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen te winnen. In de eerste helft hielden VGO en Sparta mekaar in balans. Beide teams pakten uit met mooie combinaties. Echt goed voetbal, maar beide teams hadden het moeilijk om de verdedigingen te ontwrichten. De match bleef spannend. Voor de rust vielen er weinig kansen. Michiel Desmaurault (VGO) en Jonas Cattrysse (Sparta) kregen de beste mogelijkheden. Knappe reddingen van doelmannen Kelvin Vermeulen (Sparta) en Jan Taerwe (VGO). Positief: beide elftallen toonden een perfecte mentaliteit. Scoren zat er net niet in. De finishing touch ontbrak. VGO en Sparta haalden zonder kleerscheuren de rust. De 0 — 0 ruststand was dan ook niet meer dan logisch.

Sparta Waasmunster moest in de tweede helft de wet van de sterkste ondergaan. Het VGO — team voetbalde erg gedreven en voetbalde nu de meeste kansen bij elkaar. VGO ging pressen en Sparta geraakte moeilijker uit de omknelling. VGO bleef maar doorzetten en bleef uitpakken met de meest gevaarlijke acties. De sterk spelende Stef Francq opent de score (68’). VGO bleef effici ënt voetballen. De tweede en derde goal waren parels. Getekend: Diego Van Wingen. Wat een aanwinst voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele! Gewoonweg klasse. Met zijn twee doelpunten bracht hij zekerheid. Hij maakte het VGO — feestje compleet. Knappe prestatie van het ganse VGO — team. De nieuwkomers (vijf nieuwe spelers startten aan de wedstrijd) zijn mee in het VGO — verhaal. De supporters van VGO wisten de inzet van het team te appreci ëren. Voorwaarts Gijzel Oosterzele stond goed georganiseerd. De ingesteldheid, de winnaarsmentaliteit, de inzet waren er, de kansen ook. Dat belooft. ‘t Was een amusant partijtje voetbal in Oosterzele. We kwamen met veel goesting kijken naar het ‘new look’ Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Een sportieve wedstrijd, goed geleid door scheidsrechter Dimitri De Wolf en assistenten Marnic Heyndrickx en Nico De Smet.         Reporter 17