Maak kennis met de radioamateurs, de radiospecialisten bij uitstek van Ninove & Geraardsbergen

Smartphone, tablet en digitale communicatie zijn niet meer weg te denken.

Van 9 september tot 11 september gaat Telecom World door in Boedapest Hongarije ; van 28 oktober tot 22 november is er de World Radio Conference in Sharm-El-Sheikh in Egypte. Dan bepalen specialisten de komende ontwikkelingen in Telecommunicatie.

Er is nu veel te doen over 5G, populair voor zelfrijdende wagens.

Maar 5G dient ook voor robotchirurgie, heelkundige ingrepen waarbij pati ënt en chirurg duizenden kilometers van elkaar verwijderd zijn.    

De grondslag voor dit alles is draadloze telecommunicatie.  

Radioamateurs-of beter gezegd-de radiospecialisten, weten er alles over.   Een radioamateur ontvangt na slagen in een examen, de offici ële toelating om op verschillende frequenties telecommunicatie tot stand te brengen.  Dit kan op korte afstand, op wereldniveau, of in de eindeloze ruimte.   Astronauten in het International Space Station zijn ook radioamateur en bedienen zich van gelijkaardige apparatuur om vanaf 400 km hoogte aan een snelheid van 28.000 km per uur draadloos in contact te komen met de aarde.  Radioamateurs hebben geen telefoonlijnen, geen Wi-Fi, geen smartphones, of commerci ële satellieten nodig.   Als alle normale communicatie uitvalt, kunnen radioamateurs over de hele wereld draadloze radioverbindingen tot stand brengen.

Dit kunt u doorlopend zien gedurende 24 uur van zaterdag 7   september 15 uur tot zondag 8 september 15 uur, in Geraardsbergen en Ninove.

Breng een bezoek wanneer het u past, indien mogelijk graag vooraf bellen naar 0475-667949.

 

NNV de radioamateurs-radiospecialisten uit NINOVE

De tijdelijke installatie van de club uit Ninove staat opgesteld rechtover Feestzalen De Vos aan de Brakelsesteenweg 304 in Outer-Ninove.

Geografische coördinaten:   50 ° 50’ 00 N en3 °59’ 03 E.

De verantwoordelijke is te bereiken op het nummer 0478-886995.

NNV en zijn leden zijn aangesloten bij UBA vzw.

De Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs.

 

GBN de radioamateurs-radiospecialisten uit GERAARDSBERGEN

De tijdelijke installatie van de club uit Geraardsbergen staat opgesteld aan het einde van de F élicien Cauwelstraat 83 in Nederboelare-Geraardsbergen.

Geografische coördinaten: 50 ° 46’ 38 N en 3 ° 51’ 54 E

De verantwoordelijke is te bereiken op het nummer 0479-861870

GBN en zijn leden zijn aangesloten bij UBA vzw.

De Koninklijke Unie van de Belgische Zendamateurs.