Melle, 15e Tuinstraatfeest met een eigen streekbiertje.

Dit jaar vieren wij op zaterdag 31 augustus 2019 samen met heel wat buren het 15e Tuinstraatfeest.
We laten dit feest niet onopgemerkt voorbijgaan want alle deelnemers krijgen in de NM een bijzonder aandenken, dat speciaal eenmalig werd gemaakt voor dit jubileumfeest.

Van Links naar rechts zijn dit: Wim, Martine, Joris, Lieve, Marc en Martine,(Ilse Hertoghe afwezig)
Tuinstraat burgemeester

VZW Tuinstraat richt sinds 2005 jaarlijks diverse activiteiten in om de buren uit de Tuinstraat dichter bij elkaar te brengen, om het sociale contact tussen de bewoners te stimuleren. De Koning Boudewijnstichting heeft de straat ook al tweemaal bedacht met de titel ‘Bijzondere Buurt’. In oktober 2013 zetten Dirk Panier, David Slosse en Wim Verween hun schouders onder het film- en boekproject: “Tuinstraat, van winkelstraat tot woonstraat, een kabas vol verhalen”.
Ooit was de Tuinstraat in Melle, net als zovele andere straten in ons land, een echte winkelstraat, met tientallen buurtwinkels, maar ook enkele zelfstandigen, bedrijven, bloemisterijen en caf é’s. Dat alles verdween beetje bij beetje. De Tuinstraat veranderde stilaan van winkelstraat tot woonstraat.
Het verhalenproject ‘Van winkelstraat tot woonstraat; een kabas vol verhalen ’ rakelt dat rijke verleden op. Op 21 december 2014 werd het project aan het publiek voorgesteld. Ruim 500 mensen kwamen kijken naar de film en bladerden door ons boek. Je kan het geheel herbeleven op http://winkeltotwoonstraat.be/