Voorwaarts Gijzel Oosterzele B – KVV Windeke B zijn klaar voor de derby

Wie graag de derby Voorwaarts Gijzel Oosterzele B — KVV Windeke B wil zien moet zondag 8 september (aftrap 15 u) naar het terrein van VGO, Hogeveld in Oosterzele. ‘We zijn klaar voor de clash’, klinkt het in Oosterzele en Scheldewindeke. Beide teams focussen zich op de derby. Het wordt een interessant duel. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle)

KVV Windeke B kreeg op de eerste speeldag sportief een rake klap van Nieuwerkerken (0 — 5), maar wil tegen Voorwaarts Gijzel Oosterzele B eerherstel. Het was voor KVV Windeke B geen oneer, het kwam op de eerste speeldag uit tegen een team dat kandidaat is voor de titel. Ook Voorwaarts Gijzel Oosterzele B kon in en tegen Lebbeke niet winnen. Na een verdienstelijke wedstrijd van VGO B flikkerde er finaal 2 — 1 op het scorebord. Beide teams gaan op zondag 8 september op zoek naar eerste zege.
Het wordt zo wie zo een duel op het scherp van de snee. Hoe leerzaam wordt Voorwaarts Gijzel Oosterzele B — KVV Windeke B? Het wordt uitkijken naar de tweede speeldag in Vierde Provinciale D.   Men rekent op een pittig derby. In een derby gelden altijd andere normen. KVV Windeke B wil zijn teleurstelling tegen Nieuwerkerken doorspoelen. Beide teams willen dit seizoen een goed figuur slaan in vierde provinciale D, waar ook nog derby’s wachten tegen Cercle Melle, Tenstar Melle, SK Merelbeke en OZ Bavegem. Vierde provinciale is een rare reeks, iedereen kan van iedereen winnen. Er zal in elke match tot het uiterste gegaan moeten worden om goede resultaten te oogsten. Details beslissen dikwijls over winst of verlies. Zo’n derby ook tussen de B — ploegen (de A — ploegen zitten spijtig genoeg in een andere reeks) leeft bij de spelers, het bestuur, de fans. Het wordt een interessante partij. De burenstrijd, altijd een match met veel inzet. In de B — teams van Voorwaarts Gijzel Oosterzele en KVV Windeke heerst ook — net als in A — ploegen — een toffe sfeer en een toffe groep spelers. Het eergevoel bij de beide teams is groot. Een spannende derby in het vooruitzicht en bovendien valt er in zo’n duel altijd wat extra te beleven. Beide teams gaan zondag resoluut voor de drie punten. Wie wint de slag? Zeg maar d é prestigeslag. Het terrein van VGO is zondagnamiddag the place to be. VGO B en KVV B rekenen elk op de drie punten én op hun supporters. Gaan kijken is de boodschap.                   Reporter 17