WK Idegem: een nieuwe voetbalploeg met ambitie


Idegem. Op 1 september 2019 werd het nieuwe voetbalseizoen afgetrapt en dit jaar met een nieuwe ploeg in de reeks 3 reserve C namelijk WK Idegem. De ploeg speelt hun thuis wedstrijden op zondag om 10 uur op de terreinen langs de Bareelstraat. “We beschikken over een jonge en dynamische ploeg die iets moois willen uitbouwen dit en de komende jaren” vertelt trainer Maiko Van Nieuwenhove. “natuurlijk willen we elke match winnen maar in realiteit zal dat tegen gevestigde waarden moeilijk worden” vult Maiko aan.

Afgelopen zondag werd de eerste thuismatch plechtig ingehuldigd door Schepen van sport, Veronique Fontaine. Zij schonk de eerste wedstrijdbal. “Nieuwe initiatieven als deze steun ik als Schepen van sport heel graag, dit is zowel voor de spelers als de toeschouwers een meerwaarde voor Geraardsbergen en zijn deelgemeenten”, vult de Schepen aan.

Een nieuwe ploeg starten gaat niet zomaar: je moet voldoende spelers vinden, er komt administratie bij kijken en je moet inkomsten vergaren, zegt Jeroen De Coster die medeoprichter is van de ploeg. “We kregen de volledige medewerking van WK Idegem om ons project te kunnen realiseren, het is een unieke kans die we krijgen en we grijpen die kans dan ook met beide handen”, zo vertelt Jeroen verder.

Wie de ploeg wil steunen kan een wedstrijdbal schenken. Kom je supporteren dan bent u steeds welkom op zondag om 10 uur. De wedstrijdkalender kan u terug vinden op de website van de Belgische voetbalbond.
Contact: Wouter Duhau, 0476/28.13.33