Bendevorming in Geraardsbergen

startdag De Denderende Bende op 13 september in De Gavers


Geraardsbergen. Op vrijdag 13 september verzamelen 500 leerlingen van alle leerlingen van de vijfde leerjaar van Geraardsbergen op de Gavers. Ze vormen er ‘De bende van Geraardsbergen’ en zullen de komende twee schooljaren – in samenwerking met de stad Geraardsbergen en de provincie Oost-Vlaanderen – hun steentje bijdragen voor een klimaat gezond Geraardsbergen.

Alle lagere én secundaire scholen in Geraardsbergen hebben het klimaatcharter ‘De bende van Geraardsbergen’ ondertekend. De scholen van Geraardsbergen zijn het er over eens: ze willen van hun leerlingen klimaatbewuste burgers maken. Ze dragen op die manier hun steentje bij tegen de opwarming van de aarde en aan een Klimaat gezond Geraardsbergen. Gedurende twee schooljaren kunnen ze daarbij rekenen op educatieve en logistieke ondersteuning van de provinciale dienst MOS (Milieuzorg op School) en het lokaal bestuur Geraardsbergen.
De 500 leerlingen van alle 5e leerjaren van het lager onderwijs zullen dit schooljaar, 2019-2020, samen ‘De Denderende Bende’ vormen: ze nemen de rol van ambassadeurs op zich en krijgen doorheen het schooljaar leuke klimaatopdrachtjes voorgeschoteld.
Om het project een denderende start te geven, verzamelen de deelnemende klassen op vrijdag 13 september in Provinciaal Domein De Gavers (De Grote Doos) voor een gezamenlijke startdag.