Zottegem: tachtiger valt over slecht aangelegde bestrating

Het wordt gevaarlijk voor senioren om naar Zottegem te gaan winkelen?

Elke week neemt de 81-jarige Nelly vanuit Oudenhove de bus naar de markt van Zottegem. Meestal is ze snel terug maar vandaag struikelde ze over de slecht aangelegde bestrating aan het Stationsplein.

Nelly doet haar verhaal.  

Nelly: Vanochtend vertrok ik zoals elke week met de bus vanuit Oudenhove naar de markt. Ondanks mijn valse heup ben ik nog goed te been. Ik kan dus mijn plan trekken en heb nog niet veel hulp nodig.

NUUS: Vertel eens wat er gebeurde?

Nelly: Toen ik van de bushalte naar de Markt stapte, struikelde ik over een uitsteeksel. Ik kwam op mijn ‘goede’ rechter knie en elleboog terecht, niet op mijn valse heup.

Ik lag plat op straat, waar veel auto’s de Stationstraat inrijden. Gelukkig kwam een mevrouw vanop een terras me recht helpen. Ook een nichtje van een vriendin was er toevallig aanwezig en ik heb aan haar arm mogen hangen. Na mijn inkopen ben ik terug naar huis gegaan om mijn knie en elleboog te verzorgen.

NUUS : Op die locatie werd de bestrating al eens (terug) aangepast om het vele sluipverkeer aan te kunnen dat langs het woonerf van de binnenstad enkele minuten wil winnen. Waar de oudere ten val kwam steekt een metalen schijf een volle centimeter uit de bestrating.

De problemen rond de slechte aanleg en foute keuze van materialen werden al meermaals aangekaart. De reparaties en het verbeteren van de bestrating nemen sinds de aanleg een permanent karakter aan.

Sjarel Klak