Op de hoek van de Mareslaan en de Lyceumstraat wordt regelmatig gesluikstort

Zottegem voert strijd tegen sluikstorters op met extra camera’s

 

Op de hoek van de Mareslaan en de Lyceumstraat wordt regelmatig gesluikstort

In 2019 werd voorlopig slechts 1 sluikstorter geïdentificeerd. Geen groot succes rekening houdend met aantal sluikstorten en de inzet van camera’s. Dat beseft ook schepen van Leefmilieu Leen Goossens (CD&V). Ze hoopt dat de inzet van extra camera’s soelaas zal brengen.

“Het is allerminst een evidentie om daders op heterdaad te betrappen, zelfs niet met de inzet van camera’s”, zegt ze. “Toch voeren wij de strijd verder op. Sinds begin 2019 werd de ‘wildlife’camera op 6 verschillende locaties geplaatst: Lyceumstraat/Broeder Mareslaan, Heilig Hartplein, Pijperzele, Rijkbos, Zavel en Hospitaalstraat. E énmaal kon een dader geïdentificeerd worden en werd er een GAS-boete opgelegd. Begin mei werden nog een aantal camera’s bijgekocht. Door meerdere camera’s op dezelfde locatie te plaatsen kunnen we ook de beeldhoek wat uitbreiden of tegelijkertijd vanuit een ander gezichtspunt camera’s plaatsen. Op die manier hopen we dat we meer en meer sluikstorters op heterdaad kunnen betrappen.”