K.OLSA Brakel-K.VK. Ninove; 2-1

Verdiende derbyzege voor Brakel: K.OLSA Brakel-K.VK. Ninove 2-1.

In een druk bijgewoonde derby nam de thuisploeg de beste start. Ntambue zag zijn schot afgeblokt en enkele tellen later verlengde De Haspe een vrije trap van Schelstraete, een bezoekende verdediger voorkwam erger. Schelstraete zwiepte de bal vanop links voor doel, Haezebroeck verlengde met het hoofd, maar ex- OLSA doelman Van Den Noortgaete ranselde de bal uit zijn doel. Brakel bleef voor vuurwerk zorgen. Een slecht weggewerkte hoekschop werd door De Haspe tot bij Van Den Berghe verlengd, maar opnieuw redde de bezoekende goalie knap de meubelen. Een paar minuten later diende Van Den Berghe geblesseerd het veld te verlaten, Bogaert kwam in. Ninove kwam niet in het stuk voor en de thuisploeg bleef op zoek gaan naar de openingstreffer. Een combinatie tussen Haezebroeck en Deryck belandde finaal bij Schelstraete, zijn schot vloog echter hoog over. Op het halfuur dan toch eens Ninove. Een schot van Romero werd door Otte moeiteloos gepakt, en even later had de thuisdoelman het laatste woord toen Schamp op doel besloot. OLSA werd nog voor de rust beloond. Ntambue werd de diepte ingestuurd en pegelde de bal overhoeks onder Van Den Noortgaete tegen de netten. 1-0 na 37’. Een paar minuten voor de rust verlengde De Haspe een voorzet van Deryck net naast.

Ook na de rust bleef Brakel de wet dicteren. De Haspe legde terug voor Haezebroeck, zijn schot ging evenwel hoog over. Tien minuten ver in de tweede periode toen Ninove een hoekschop mocht trappen. Tijdens het geharrewar in de grote rechthoek floot de ref tot ieders verwondering voor strafschop. Aanvoerder Haezebroeck kreeg een tweede geel karton onder de neus en kon gaan douchen. OLSA moest nog een dik halfuur verder met z’n tienen, Romero scoorde vanop de stip de 1-1. Ntambue schoot voorlangs en aan de overzijde bracht Otte redding op een poging van Dönmez. Trainer Nijst bracht Pauwels in voor Schelstraete. Met nog twintig minuten te spelen krulde Pauwels een hoekschop voor doel, De Haspe klom het hoogst en verlengde het leer met het hoofd tegen de netten. 2-1 na 71’. Ninove lag uitgeteld in de touwen, verder dan een schuchtere poging van de ingevallen Van Damme kwamen de bezoekers niet meer en zo behaalde Brakel met een man minder een onverhoopte maar dik verdiende overwinning.

R 18.

X