21ste Kasseifeesten op zondag 15 september in Brakel -Zegelsem verpletteren alle records

Ongeziene lengte van markt gaat over de 2km. Kasseidorp volledig uit de bol.

Op zondag 15 september heeft de 21ste editie plaats van de Kasseifeesten in het kasseidorp Zegelsem. Het hoofditem blijft uiteraard de grote rommelmarkt tussen 9u en 18u in het centrum. Het blijft volgens de organisatoren de bedoeling een gezellige en aangename rommelmarkt samen te stellen met standjes in de Teirlinckstraat, Ursmarusstraat tot op de legendarische Haaghoek gekend door ieder wielerliefhebber. Hoofdorganisator is Gezinsbond In de Rand (Elst-Michelbeke-Zegelsem) die een beroep kan doen op heel wat vrijwilligers om weer een succes te maken van dit gebeuren. Verder is er de 18de Kasseidorptocht, een organisatie van de Randstappers, met volgende wandelafstanden 6-12-18 en 24km. Deze tochten doen de mooiste plaatsjes van Brakel aan. Men kan de verschillende afstanden combineren en zo ruim 24km wandelplezier beleven. Wandelen kan tussen 8u en 15u. De start is voorzien in de school.
De expo in de kerk ( toegankelijk van 9u tot 18u) heeft heel wat in petto dit jaar. Volgende kunstenaars zijn present: Yvan De Vos, Patricia De Vulder, Tonny Mussche, Rit Van Der Auwera, Nadine Van Laecke, Kristin Van Thyne, Siska Van de Keere. Verder is er een unieke fototentoonstelling rond natuurreservaat “het Burreken” en de geschiedenis van het fototoestel door Eddy Wancour.
Optredens zijn er ook bij de vleet met de Koninklijke Harmonie De Eendracht uit Mater, Pop — en coverband The Breezze, Elvis en Dance- Fever. Er is heel wat kinderanimatie voorzien, ambachten , streekproducten enz……. Er is het kampioenschap kasseiwerpen en als apotheose de gouden Kasseiworp met 125 euro cash als hoofdprijs. Kortom een topdag voor Zegelsem en zijn verre omgeving.
Flypast
Nieuw in het programma is een flypast van één of twee vliegtuigen (in formatie) als eerbetoon aan de B17 die neerkwam in 1944.
Het is tevens 75 jaar geleden dat onze streek werd bevrijd in september van 1944 van het naziregime. Er hebben dus plechtigheden plaats aan het monument van de B-17 en naast het kerkportaal waar een gedenksteen staat.

Foto’s expo waarvan de opening plaats vond vorige vrijdag

 

 

FOTOWEDSTRIJD KASSEIFEESTEN ZEGELSEM 2020

De organisatoren van de Kasseifeesten pakken voor de editie van 2020 nu al uit met de aankondiging van een fotowedstrijd die loopt tot 1 juni van volgend jaar. Het is de tweede maal dat er wordt uitgepakt met zo’n wedstrijd want een eerste editie had plaats in 2013.
De deelnemers kunnen deelnemen aan drie categorie ën. ( het natuurschoon van Zegelsem, de dorpskern en de Kasseifeesten).
Per categorie mogen twee foto’s worden ingezonden per adres.
Er worden waardevolle prijzen voorzien en de laureaten worden bekend gemaakt op vrijdag 11 september 2020 in Zegelsem waar ze hun prijs in ontvangst mogen nemen. De hoofdprijswinnaars dienen verplicht aanwezig te zijn op deze proclamatie.
De foto’s dienen in hoge resolutie te worden doorgestuurd in een ‘we transfer’ bestand naar: bert.broos@outlook.be.
Bij de foto’s die worden ingestuurd dient het volgende te worden vermeld ( naam — adres -telefoon — email en fotoapparaat)
De foto’s mogen auteursrechtelijk vrij worden gebruikt door de organisatoren van de Kasseifeesten.
De eerste prijs per categorie is 100 euro.
Een neutrale jury zal de foto’s quoteren en hieruit wordt de uitslag samengesteld.
Voorzitter van de jury is Rodjer Serlet.

Fotowedstrijd 2013 – beste foto’s