Azaleaverkoop en fotoshoot ten voordele van Kom Op Tegen Kanker

Doorheen de jaren is het Plantjesweekend ten voordele van de organisatie ‘Kom Op Tegen Kanker’ een begrip geworden in heel Vlaanderen. Dit weekend van vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september wordt deze actie voor de 25ste keer (sinds 1995) gehouden en, ondersteund door het Sociaal Huis en de stedelijke Gezinsraad, zullen ook in Zottegem vrijwillig(st)ers meewerken aan de traditionele verkoop van azalea’s.

De plantjes zullen aan de prijs van 7 euro te koop aangeboden worden op diverse locaties: op de Markt, aan warenhuizen, in het AZ Sint-Elisabeth en LDC Egmont e.a. In heel Vlaanderen werden vorig jaar in totaal welgeteld 332.510 plantjes verkocht. Stad Zottegem maakt er opnieuw een uitdaging van meer dan duizend azalea’s aan de man / vrouw te kunnen brengen.

OP DE FOTO BIJ OBJECTIEF REFLEX

Het stadsbestuur heeft ook aan Objectief Reflex (vroeger bekend als Fotoclub Reflex Zottegem) de nodige toelating gegeven om op zaterdag 14 september op de Markt zoals in de voorbije jaren een stand in te richten waar opnieuw door leden van deze fotoclub een fotoshoot voor het goede doel zal gehouden worden. Passanten zullen er zich tussen 10 en 17 uur kunnen laten portretteren (indien mogelijk: breng een usb-stick of je e-mailadres mee). De opbrengst gaat ook integraal naar de steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten die Kom Op Tegen Kanker behartigt.