Openluchtmis aan dancing Parasol in Velzeke

Meer dan een kwarteeuw geleden werd, vlakbij dancing Parasol aan de Pierkenstraat in Velzeke, door Eddy De Roover eigenhandig een kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van de Wonderdadige Medaille gebouwd. Sindsdien wordt jaarlijks op de derde zondag van september de inwijding ervan herdacht met een openluchtmis.

Op zondag 15 september om 15 uur zal deze viering aan de kapel voor de 27ste keer plaatsvinden. De mis zal in concelebratie voorgegaan worden door pastoor Dani ël Beernaert uit Koekelare en E.H. Robert De Cremer, oud-pastoor van Munkzwalm. Voor de zang zal gezorgd worden door Danny De Roover, zijn dochter Thaisa en ook Frank Galan zal zoals in de voorbije drie jaar opnieuw te gast zijn. Na afloop van de mis, die telkens door gelovigen uit heel Vlaanderen in grote getale wordt bijgewoond, kan men in de kapel (met vernieuwde kruisweg) een kaars branden voor een eigen intentie.