Herbestemming kapel Voorde tot eengezinswoning in strijd tegen verloedering

Herbestemming kapel Voorde tot eengezinswoning in strijd tegen verloedering

De stad besliste deze zomer  om toelating te geven om de kapel van Onze-Lieve-Vrouw ten Beukenboom in Voorde  te  herbestemmen tot eengezinswoning. Hierdoor zal de kapel, na een grondige interne verbouwing met respect voor het oorspronkelijke gebouw, binnenkort bewoond worden.

De stad nam deze beslissing om te vermijden dat de kapel zou staan verkrotten. Door het verminderen van het aantal erediensten (een fenomeen dat we niet enkel in Ninove ervaren), staan wel wat kapellen en kerken leeg. Herbestemming zorgt er voor dat deze mooie gebouwen toch nog behouden kunnen blijven en niet verloederen. Het is een primeur voor Ninove, maar een piste die de stad de komende jaren zeker wil blijven bewandelen.

Wie interesse heeft in herbestemming van kerken kan hiervoor contact opnemen met de dienst ruimtelijke ordening.

Dienst ruimtelijke ordening, 054 31 32 96,  ruimtelijke.ordening@ninove.be

Herbestemming kapel Voorde tot eengezinswoning in strijd tegen verloedering
©SoRI – Kapel Voorde