Buurtbewoners bezorgd over asbestpuinhoop Molenkouter

Buurtbewoners van de Molenkouter in Strijpen zijn bezorgd omdat er asbestresten zijn achter gebleven in de puinhoop van de brand die in de straat een hangar vernielde.

De brand dateert van drie maanden geleden. Hij was bijzonder hevig en het dak van de hangar werd gedeeltelijk vernield. Omdat het dak bestaat uit asbestplaten maken buurtbewoners en eigenaars van nabijgelegen garages zich zorgen over de rondvliegende asbestvezels. Ze worden bijgetreden door de overheidsdienst OVAM die aangeeft dat de puinhoop beter afgedekt zou worden. Burgemeester Jenne De Potter heeft laten weten dat de laattijdige opruiming van de puinhoop te wijten is aan een verzekeringskwestie en dat hij er bij de eigenaar zal op aandringen de puinhoop af te dekken.

 

X