Foto's van de vrouw, verspreid door de federale politie

Vermiste vrouw uit Sint-Maria-Oudenhove gevonden onder stapel hout in tuin

De 67-jarige Lutgarde Maes werd afgelopen vrijdag dood aangetroffen in haar eigen tuin in de Elverenberg in Sint-Maria-Oudenhove. Ze lag er verborgen onder een stapel hout.

Ze was al 8 dagen vermist. Het was een Nederlandse vriendin met wie ze had afgesproken die de politie alarmeerde. Het was buren ook opgevallen dat haar was al enkele dagen buiten was blijven hangen. Haar huis werd vorige week verschillende keren uitgekamd, maar die zoektocht bleef telkens zonder resultaat. Vrijdagavond verspreidde de federale politie een opsporingsbericht met enkele foto’s van de 67-jarige filosofe. Enkele uren erna werd ze gevonden, door een speurhond. Naar verluidt werd haar lichaam verstopt teruggevonden in haar tuin, onder een stapel hout achter het tuinhuis. Hierdoor kan vermoed worden dat de vrouw werd vermoord, maar het parket blijft karig met informatie. “De omstandigheden worden onderzocht”, klinkt het. Zaterdag waren rechercheurs en forensische experts de hele dag in de weer om het huis en de tuin te onderzoeken. Lutgarde woonde al jaren in Sint-Maria-Oudenhove en is moeder van twee volwassen kinderen. Ze schreef zich op latere leeftijd in aan de universiteit en behaalde een masterdiploma filosofie. Sindsdien schreef ze verschillende boeken.

Bron Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws, lees meer via onderstaande links

“Een vrouw die openstaat voor het leven”: Filosofe na een week vermoord aangetroffen in haar tuin

Terwijl politie huis doorzocht, lag ze misschien al dood in eigen tuin

 

X