Merelbeke: HuGo de huistaakdraak wordt een Kompanjon

HuGo de huistaakdraak helpt kwetsbare gezinnen en kinderen al sinds 2016 met het maken van huistaken en schoolse ondersteuning. Vanaf dit schooljaar werkt HuGo verder als Kompanjon Merelbeke en Kompanjon Destelbergen. Zo bundelen de gemeenten Merelbeke en Destelbergen hun krachten en vermijden ze versnippering van het aanbod.

Ieder met zijn expertise, maar toch verbonden

Van bij de start werd de werking van HuGo ondersteund door Kompanjon vzw. De organisatie is al tien jaar actief in Gent en heeft een uitgebreide expertise. Met die jarenlange ervaring was Kompanjon vzw een heel waardevolle partner om mee samen te werken. Ook met de uitbreiding naar Destelbergen kon HuGo rekenen op de steun van Kompanjon vzw. De samenwerking gaat in de toekomst dus nog een stapje verder. De lokale expertise wordt behouden, maar door de krachten te bundelen kan de dienst de ondersteuning van de gezinnen meer afstemmen op elkaar. De vraag van scholen en ouders naar ondersteuning aan huis is immers groot! Kompanjon Merelbeke en Kompanjon Destelbergen blijven een gemeentelijk project, opgezet vanuit het Sociaal Huis van Merelbeke. De lokale besturen van beide gemeenten hebben zich de komende beleidsperiode ge ëngageerd voor dit project.

#ikbeneenkompanjon

 Kompanjon Merelbeke-Destelbergen ondersteunt gezinnen die in Merelbeke of Destelbergen wonen. Wil je een beroep doen op Kompanjon? Dan moet je voldoen aan een aantal criteria. Vraag daarover meer info via kompanjon@merelbeke.be of kompanjon@destelbergen.be. Aanmelden kan ook digitaal via www.merelbeke.be/kompanjon.

Wil je meer weten? Ga dan naar www.merelbeke.be/nieuws/HuGo-wordt-Kompanjon.

 Meer info: Eva Faes, Sociaal Huis

09 210 33 53

eva.faes@ocmwmerelbeke.be

www.merelbeke.be/kompanjon

www.kompanjon.be

X