Bovyn(tjes) komen in 400 jaar voor het eerst samen

 

Zondag 15 september verzamelden meer dan 110 ‘Bovijntjes ’, allen nakomelingen of verwanten van ‘Guielmus Bovyn‘ in Hoeve ‘t Alkeveld in Velzeke.

Tijdens de vele gesprekken met generatiegenoten werd meermaals de wens geopperd om een reünie te organiseren met de leden van de familiestamboom en op 15 september was het dan zover…!

Deze samenkomst kwam er op initiatief van Ghislain Bovyn, Peter G. Bovijn en Ronny Bovijn welke door de jaren heen op zoek zijn geweest naar de gegevens van hun voorouders en uiteindelijk door een toeval drie jaar geleden ontdekten dat zij als gemeenschappelijke voorouder    ‘Guielmus Bovyn Sr.’   hadden welke omstreeks 1650 in de streek

Bovyn is één van de oudste families van Vlaanderen teruggaand tot de 13de en 14e eeuw. Inmiddels werden nog meer stamboomgegevens verzameld van personen met de naam ‘Bovijn of Bovyn’    uit de regio Brugge, Waregem, Oostrozebeke , Eeklo , Oudenaarde, Ronse, etc… welke de komende jaren nog verder onderzoek vereisen.

Stamboomonderzoek of genealogie is een zeer boeiende en tijdrovende bezigheid die dankzij de digitale wereld heel wat vooruitgang heeft geboekt : rijksarchieven zijn nu online beschikbaar en via sociale media komt men met heel wat mensen snel in contact.

Gegevens van minder dan 100 jaar oud   zijn niet te consulteren zodat de initiatiefnemers heel wat informatie hebben ingewonnen door vrijwillige medewerking   van de generaties van de 20ste  eeuw, heemkundige kringen en anderen niet met naam genoemd.

van Scheldewindeke verbleef. (Guielmus betekent Willem).

 

De aanwezigen genoten van de (h)eerlijke hoeveproducten en de lekkere pannenkoeken terwijl ieder voor zich oude herinneringen en anekdotes naar boven kon halen.  Het is nogmaals gebleken dat dergelijke samenkomsten de familiebanden dichter aanhalen.

 

X