Studentenkring Sottegem doet Miele de eer aan die hij verdient!

De laatste dagen kon je in Zottegem verschillende posters opmerken van de bekende Zottegemse volkszanger Miele. Deze werden opgehangen door Studentenkring Sottegem. De studentenvereniging blaast dit jaar vijf kaarsjes uit en dat vieren ze met een heus feestjaar. Hun feestactiviteiten zullen echter helemaal in het teken van hun overleden peter staan, Miele De Meyer.

“Met deze postercampagne wouden we Miele nog eens in de gedachten van menig Zottegemnaar brengen en daarmee ook ons feestjaar aftrappen, wat ter ere van hem zal doorgaan” vertelt Maarten De Henau, huidig voorzitter van SKS. “Miele De Meyer werd bij de oprichting van SKS met heel wat enthousiasme onze eerste clubpeter ooit. We weten nog goed dat hij telkens verschillende delen van zijn muziekrepertoire speelde voor ons wanneer we bij hem op bezoek gingen en ons zo ook zijn echte Zottegemse liedjes doorgaf. Ons officieel clublied is bijvoorbeeld gebaseerd op de Zottegem Blues, vele andere liedjes van hem zingen we regelmatig op onze cantussen. We waren dan ook zeer bedroefd toen onze geliefde peter vorig jaar overleed. Hij belichaamde voor ons verschillende kernwaarden waarop onze club is gemaakt: vriendschap, muziek, veel leute en puur Zottegems. De keuze was dan ook snel gemaakt om ons vijfjarig bestaan ter ere van Miele te houden.”

“We zullen dus verschillende festiviteiten organiseren met telkens Miele in ons achterhoofd. Naast een gala-avond en een lustrumcantus op een unieke locatie voor onze leden, organiseren we ook een zangfestijn waar we onder andere verschillende liedjes van Miele met heel Zottegem willen zingen. We zullen ook een traditioneel cantusliedje, In’t Stamcaf é van Romain De Coninck, herschrijven naar een Zottegemse “Miele” versie, wat ook voor het eerst zal worden voorgesteld op deze zangavond. Verder worden nog enkele kleinere activiteiten georganiseerd, met natuurlijk Miele als rode draad. Precieze data daarvoor geven we binnenkort nog vrij, al zal dat alleszins al in het voorjaar van 2020 doorgaan” besluit Maarten.

X