Zo ging het er aan toe tijdens een voorgaande multidisciplinaire oefening, toen in Velzeke

Opgelet in Zottegem: veiligheidsoefening maandagavond 23 september

Maandagavond 23 september is er vanaf 19.30 uur een veiligheidsoefening in Zottegem, waardoor er heel wat hulpdiensten aanwezig zullen zijn in de omgeving van de bedrijvenzone in de Ballingsweg.

Omwonenden moeten niets ondernemen, er is geen re ëel gevaar. Je kunt wel wat hinder ondervinden doordat er een perimeter wordt ingesteld rond de zone. Je mag niet voorbij deze perimeter komen. Stad Zottegem vindt het belangrijk om goed voorbereid te zijn op mogelijke incidenten in de stad. “Daarom bereidden we samen met de politie, brandweer, AZ Sint-Elisabeth en het Rode Kruis Vlaanderen in alle discretie deze grootschalige veiligheidsoefening voor”, zegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V). “De deelnemers kennen het scenario niet, zodat zij kunnen oefenen in een situatie die voor hen echt aanvoelt. Maar we benadrukken nog eens dat het om een fictief incident gaat en er geen gevaar is.”

X