Oosterzeelse wandelclub organiseert Deliriumtocht in Melle

Om er eens uit te zijn hoef je geen honderden kilometers te rijden. Waarom niet eens een keer op zaterdag 28 september deelnemen aan de vermaarde Deliriumtocht in Melle. Een heuse aanrader. Op 28 september is Melle de ideale uitvalsbasis voor een wandeling van 6, 12, 18, 22, 25, 35 of 50 km. Aan u de keuze. De wandeltocht in het Land van Rode is de ideale combinatie tussen natuur en historie. Trek de wandelschoenen aan, ga naar het College Melle, Brusselsesteenweg 459. Organisator WSV Land van Rhode vzw wenst u een heerlijke wandeling. Je kan starten vanaf 7 u. Let wel, wie de 50 km aflegt, moet starten tussen 6 u en 8 u. (Reporter 17, foto’s Danny De lobelle).

Ontdek in uw eigen tempo de schoonheid van het Land van Rode: Melle, Lemberge, Moortsele, Munte, Bakkershof Makkegem, Heilig Geestgoed, Bottelare, Gentbos, Lindenhoek. In Brouwerij Huyghe worden alle wandelaars getrakteerd op het bier der bieren, het wereldbefaamde Delirium Tremens. Wie geen bier lust kan een frisdrank nemen. Het Land van Rode is absoluut het verkennen waard. De tocht van 50 km is niet voor doetjes, maar dat wordt zoals op de andere tochten van 6 km tot 35 km ruimschoots gecompenseerd door de rust en de stilte, en door de mooie dorpjes onderweg.
De Oosterzeelse wandelclub is inmiddels al aan zijn 20 ste editie van de Deliriumtocht, en aan de 18 de organisatie van de 50 km. WSV Land van Rhode vzw wil iedereen zelf actief aan het wandelen krijgen. Een lovenswaardig initiatief. Studies wijzen inderdaad op de fysieke, psychologische en sociale weldaden van het wandelen. Wandelen heeft een gunstige werking. Het is goed voor het humeur, het vermindert depressie, angst en stress. Het geeft een boost aan het zelfrespect. Wandelen is zeer gunstig voor het hart. Iedereen vindt op zaterdag 28 september wel een tocht die het best bij hem of haar past.
Wandel mee
Nooit meegewandeld? Probeer dan eens de 6 km. Bedenk dat, welke afstand je ook kiest, de sociale meerwaarde niet te onderschatten is. Wandelen is een heerlijke manier om ‘quality time’ door te brengen met uw partner, gezin, vrienden, club of nieuwe mensen te ontmoeten. Dringend nood aan minder stress? Wandel op zaterdag 28 september gewoon mee. Je ontdekt veel groen en rust. Met niet minder dan 7 verschillende afstanden heeft parcoursbouwer Etienne De Neve er nog maar eens alles aan gedaan om voor iedereen een ronduit schitterende wandeling uit te stippelen. Je hoeft alleen maar de pijlen te volgen. Graag deelnemen? Info: voorzitter Erik Lievens, erik-lievens@skynet.be, 0475 / 78 11 96, secretariaat Diana Scheirlinck, diana.scheirlinck@skynet.be, 0475 / 42 05 12.         Reporter 17