Het verhaal van de 2 meter sessies goed onthaald in GC De Kluize

Het publiek smulde van ‘Het verhaal van de 2 meter sessies’ in de Oosterzeelse cultuurtempel De Kluize. Met prachtige en af en toe ludieke bindteksten bouwde presentator Jan Douwe Kroeske mee aan het fel gesmaakt muziekfeest. Een perfecte avond, getekend Roland Van Campenhout, Johannes Verschaeve, Jan Houtekiet, Bart Van Lierde, Ron Reuman, Maarten Flamand en Esther Lybeert. Stonden daar klasse muzikanten te performen? Alleszins. En zangeres Esther Lybeert trok eveneens veel aandacht. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

De zevenkoppige band legde alleszins de lat hoog. Het op en top muzikaal avondje was gepolijst, evenwichtig, mooi opgebouwd. Het publiek is vlug in de ban van het bijna twee uur durend optreden. Eigenlijk is ‘Het verhaal van de 2 meter sessies — histrilogy’ een uniek concept op de planken. Door het publiek in De Kluize gewaardeerd. Heel krachtig. Overtuigend. En door Kroeske overtuigend in goede banen geleid. Het bleef doorlopend kijken, luisteren, genieten. Het genietbaar avondje denderde verder als een perfect gestroomlijnde machine. Het dankbaar publiek, dat een extraatje vroeg en kreeg, bedankte met een stormachtig applaus.
Een stukje geschiedenis. Tegen de stroom in zette   radioman Jan Douwe Kroeske in 1987 de deur van zijn studio open voor grote artiesten om de grove parels uit hun repertoire te herscheppen tot intieme, akoestische versies. ‘Twee meter sessies’ was geboren. Ruim vijfhonderd sessies met werkelijk de allergrootsten volgden, als daar zijn Counting Crows, J.J. Cole, Randy Newman, Radiohead, James Taylor, Foo Fighters, R.E.M., Bush, Nirvana, Joe Jackson, Crowded House, Joe Cocker, Sepultura, Coldplay, Anouk, Milow, Triggerfinger, The Scene, K’s Choise, Boudewijn De Groot, Spinvis, The Scabs, Trockener Kecks, De Dijk en Golden Earring. Jan Douwe Kroeske vertelde heel vlot (de man heeft de gave van het woord) én gevat het verhaal van meer dan 30 jaar opmerkelijke ontmoetingen.   Reporter 17
X