Streekproductenmarkt op andere locatie in Godveerdegem

Vorig jaar pakte het bestuur van de Landelijke Gilde Godveerdegem uit met een nieuw initiatief en een nieuwe activiteit: een Streekproductenmarkt, die ditmaal op zondag 29 september voor de tweede keer zal georganiseerd worden.

In datzelfde weekend wordt overigens in deelgemeente Godveerdegem kermis gevierd en vinden dan ook de traditionele Picarrenfeesten plaats (zie een eerder NUUS-bericht). Tijdens het marktgebeuren zullen zowel plaatselijke land- en tuinbouwers als andere producenten van streekproducten en ambachtelijke producenten hun (koop)waren aan het grote publiek aanbieden.

In tegenstelling met vorig jaar zal de markt ditmaal echter niet ingericht worden in het gedeelte van de Tweekerkenstraat ter hoogte van het Ontmoetingscentrum Godveerdegem maar even verderop op een priv éterrein naast huisnummer 160. Naar verluidt heeft de verhuis naar deze nieuwe locatie te maken met de gewijzigde verkeersregelingen aan de nabijgelegen kruispunten Jasmijnstraat/Tweekerkenstraat en Tweekerkenstraat/Langestraat. De opbouw van de markt zal gebeuren tussen 6 en 9 uur ’s morgens. Daarna zal de markt van 9 tot 14 uur gratis toegankelijk zijn voor het publiek. In de rand van de Streekproductenmarkt zullen er ook zowel oude en nieuwe tractoren als stationaire motoren en machines te bewonderen zijn.

X