Zottegemse stadsbibliotheek twee weken dicht

De tijd dat elke stad of gemeente in haar bibliotheek met een eigen uitleensysteem werkte, is binnenkort voorbij. Vlaanderen zet immers volop in op een nieuw centraal uitleensysteem, het Eengemaakt Bibliotheeksysteem genaamd. Dit EBS moet kostenbesparend zijn, de samenwerking tussen bibliotheken vergemakkelijken en het zou ook de dienstverlening moeten verbeteren.

Zoals overigens in alle Oost-Vlaamse bibliotheken zullen, om de omschakeling naar het nieuwe systeem mogelijk te maken, de deuren van de Zottegemse stadsbibliotheek in het Kasteel van Egmont vanaf komende maandag 30 september gedurende twee weken dicht blijven. Op dinsdag 15 oktober zal de bib weer opengaan. In die periode zal ontlenen en inleveren van boeken, tijdschriften, cd’s en dvd’s niet mogelijk zijn. Om boetes te voorkomen, zal de uitleentermijn automatisch aangepast worden.

POP-UP UITBALIE OP DE MARKT

Omdat ook de Uitbalie van CC Zoetegem in de stadsbibliotheek haar onderdak heeft, richt het Cultuurcentrum tijdens voormelde sluitingsperiode van de bib een pop-up balie in op de Markt, waar men zal terechtkunnen voor tickets en info over alle voorstellingen die bij CC Zoetegem in het nakende nieuwe seizoen 2019 – 2020 op het programma staan. De pop-up balie zal bemand zijn op de maandagen 30 september en 7 oktober van 14 tot 17 uur, op de dinsdagen 1 en 8 oktober van 9 tot 12 uur, en op de woensdagen 2 en 9 oktober van 16 tot 19 uur.

X