‘Moeke’ van De Witte Hoeve onverwacht overleden. BV’s in rouw.

‘Moeke’ Kristien De Vos (77), medestichtster en uitbaatster van Dancing De Witte Hoeve in Sint-Lievens-Esse is zondag onverwacht overleden. Dit enkele dagen na haar 77ste verjaardag. Zij onderging daarvoor een hartoperatie die gunstig verliep maar haar lichaam reageerde er niet goed op. Ze is niet meer wakker geworden en zondagochtend is ze dan bezweken.

Een grote shock voor iedereen in de streek. BV’s rouwen mee om het heengaan van de moederfiguur Kristien. Vlaamse sterren als Willy Sommers, Will Tura en Wendy Van Wanten waren er kind aan huis. Luc Steeno was zelfs een boezemvriend van ‘Moeke’. Ook internationale sterren zoals Marco Borsato, Boney M, Lolo Ferrari en zelfs Grace Jones passeerden door Moeke’s Witte Hoeve.

Dancing Witte Hoeve in de Doornstraat werd 45 jaar geleden opgericht in een verlaten boerderij en werd een van de populairste uitgaansplekken in de regio. Tegenwoordig maken dochter Ann en haar echtgenoot Steven en dochter Michelle er de dienst uit, met dezelfde gedrevenheid die Moeke Kristien zo typeerde.

De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag 28 september plaats, om 10 uur op het kerkhof van Sint-Lievens-Esse.

Bron Nieuwsblad

X