Nieuw natuurgebied voor Herzele

NUUS ging op stap met Natuurpunt Herzele, verkende het gebied en luisterde naar het verloop van de werken.

Herzele is een natuurgebied rijker: het Doormansbos en haar vallei gelegen tussen de Hoogstraat en de Oudenaardsesteenweg en dus vlakbij de woonkernen van Herzele (Stationsbuurt, verkavelingen van Hillegem en de verkaveling gelegen achter cc De Steenoven).

Er werd dinsdagavond een werkgroep opgericht met enthousiaste  vrijwilligers uit de buurt die het beheer van dit gebied in goede banen zal leiden.

Het kerngebied van waaruit geopereerd wordt bestaat uit het Doormansbos (dat Natuurpunt in beheer kreeg van de gemeente Herzele).

Een groot deel van dit bos bestaat uit essen die quasi allemaal besmet zijn met de essenziekte. Het is de bedoeling deze in eerste instantie te vervangen door nieuwe (streekeigen) aanplant.

De eerste beheerswerken zullen doorgaan in de loop van oktober en bestaan erin om een groot stuk van de zieke essen te rooien en het  perceel  plantklaar te maken tegen eind november 2019.

Op zaterdag 23 november zal er een plantactie met buurtbewoners georganiseerd worden op de Dag van de  Natuur.

Natuurpunt Herzele is nog op zoek naar extra  vrijwilligers die willen meehelpen met de ontwikkeling  van een stuk natuur in het noorden van Herzele.    Iedereen, groot en klein, die bereid is de handen uit de mouwen te steken en interesse heeft in natuurontwikkeling is van harte welkom, ook mensen zonder ervaring met kettingzagen!

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Ward De Groote (wrd.degroote@gmail.com) of Geert Jackers (Geertjackers@yahoo.com).

De natuur zal er u dankbaar voor zijn!

X