Bles brengt nieuw bier op de markt: B.Less

Naar jaarlijkse gewoonte werd ter gelegenheid van de Bierhappening (op 12 oktober) weer een speciaal BLES-bier gebrouwen door de Zottegemse biervereniging ‘Bles’.

“Deze keer volgen we de huidige trend in de bierwereld naar licht-alcoholische bieren”, klinkt het bij Bles-voorzitter Johan De Vleesschouwer. “B.Less is een Engelstalige verwijzing naar het lage alcoholgehalte: 4,5% vol.alc. Tevens bevat het ook de naam van de vereniging. “Less is more” is een gekende uitdrukking. Het is namelijk een kunst om een licht-alcoholisch bier te brouwen dat toch smaakvol is. Minder alcohol, meer smaak en je kan er eentje meer van drinken. Een ‘gezegend’ bier.”

Het etiket

“Het etiket is heel sober. Het is dan ook een sober bier. De groene kleur verwijst naar de kleur van de hop. Het bier bevat een zeldzame hop: Azacca. Het is ook de enige hop die bij het brouwen werd gebruikt, vandaar de naam Single Hop. Ook de kroonkurk heeft een groene kleur. De Eerste letter, de B, bevat het %-teken. Met daarnaast de neerwaartse pijl. Samen maakt het duidelijk dat het bier een lager percentage aan alcohol bevat. Onderaan zien we rechts dat het om een Belgisch bier gaat, mondiaal een referentie in de bierwereld. Links de kleuren van onze lokale stad Zottegem. Het ontwerp is van de hand van een Zottegemse kunstenaar No ël Van Den Brulle.”

Meer info over de Bles-bierhappening op zaterdag 12 oktober via deze link.