Federaal boegbeeld De Croo tevreden met extra geld voor de Denderstreek


Alexander De Croo is tevreden dat de Vlaamse Regering eindelijk over de brug komt met extra middelen voor de Denderstreek. In het Vlaams regeerakkoord staat dat de nieuwe Vlaamse regering extra geld uittrekt om de grootstedelijke problematiek in steden als Geraardsbergen en Ninove aan te pakken.

Concreet gaat het om 4 miljoen euro vanaf 2020 voor de aanpak van de uitdeinende effecten van het grootstedelijke gebied op Denderleeuw, Ninove, Geraardsbergen en Zottegem.

Extra investeringen
Alexander De Croo, vicepremier en de liberale kopman in Oost-Vlaanderen, is heel erg tevreden. “De druk op steden in de Denderstreek is de voorbije jaren alleen maar toegenomen. Dat brengt extra investeringen met zich mee op het vlak van bijvoorbeeld veiligheid en sociale voorzieningen. Wij vragen vanuit Open Vld Oost-Vlaanderen hier al jaren meer aandacht voor. Ik ben heel blij dat de nieuwe Vlaamse regering nu eindelijk een duidelijk engagement neemt om de Denderstreek beter bij te staan.”