Jean Bosco Safari opent bibweek in Scheldewindeke

Jean Bosco Safari is de centrale gast op de openingsavond van de bibliotheekweek. Op vrijdag 11 oktober vanaf 20 u interviewt Dirk Ghijs (Radio 2) Jean Bosco Safari. De toegang bedraagt 5 euro. Vooraf inschrijven is noodzakelijk via bibliotheek@oosterzele.be, 09 / 362 81 17. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Het is een traditie van het college van burgemeester en schepenen en de Raad van Bestuur van de bibliotheek om tijdens de openingsavond van de bibliotheekweek sterk uit te pakken. Getuige de grote namen die de voorbije jaren de revue passeerden: Tom Van Dijck, Clara Cleymans, Pascale Platel, Fried’l Lesage, Frank Vander Linden, Freek Braeckman, Kamagurka, Hautekiet, Adil El Arbi, Raf Walschaerts (Kommil Foo), Het Zesde Metaal en vorig jaar Jelle De Beule. Op deze editie komt Jean Bosco Safari praten over leven en werk. Hij brengt in de bib ook een aantal nummers. Jean Bosco Safari wordt in 1954 geboren in Rwanda. Op 6 — jarige leeftijd wordt hij geadopteerd door een Merksems echtpaar. Hij werd algauw grote fan van de Beatles, hij besloot om zelf muzikant te worden. Zijn droom om ooit een concert te spelen in de Cavern club waar The Beatles hun carrière startten, kwam dit jaar uit en dat op zijn 65 ste verjaardag. Zanger, songwriter, muzikant en performer, daar staat Jean Bosco Safari voor. In 1989 nam de muzikale duizendpoot zijn eerste CD ‘Wow’ op. Later volgden onder andere nog ‘The Romantic Heroes’, ‘Little Boy’, ‘Visions of Home’, ‘Het beste van Kid Safari’, ‘Nomad’, ‘Private Revolution’,…
De opening van de bibweek wordt afgerond met een receptie, die u graag wordt aangeboden door de gemeente Oosterzele.                 Reporter 17