Een van de kunstwerken van Friedel Van den Driessche

Vernissage Friedel Van den Driessche in Egmontkasteel

Komende zaterdag 5 oktober is er in het Egmontkasteel in Zottegem de vernissage van de Zottegemse kunstenares Friedel Van den Driessche.

“Ik heb een artistieke opleiding gevolgd aan de hogeschool binnenhuisarchitectuur in Brussel”, legt ze uit.   “Door andere wegen in de slaan oefen ik een administratieve functie uit als ambtenaar in de stad Zottegem dienst Vreemdelingenzaken. Na meer dan 28 jaar heb ik terug de draad opgepikt om mijn artistiek talent boven te halen.   Sinds een klein jaar geleden, schilder ik abstracte kunst, lichamen, portretten en surrealistische werken.”

“De betekenis van kunst werkt als therapie, het hoofd leeg te maken, een ontspanningsmoment. Ik zou het eerder willen omschrijven als : “Alle goede kunst bevat zowel abstracte als surrealistische elementen, net zoals zowel klassieke als romantische elementen – orde en verrassing, intellect en verbeelding, bewust en onbewust. BEIDE ZIJDEN van de persoonlijkheid van de kunstenaar moeten hun rol spelen.”

Afspraak zaterdag 5 oktober, vanaf 19 uur in het Egmontkasteel