Wie zich aan de snelheidsbeperking houdt, krijgt een beloning.


Geraardsbergen. Overdreven snelheid, het blijft een probleem! Ook de straten in Geraardsbergen blijven er helaas niet van gespaard. Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde houdt regelmatig snelheidscontroles en beboet hardrijders. Maar wat met de chauffeur die zich wel mooi aan de snelheidslimiet houdt? Voor hen lanceert VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, nu de term ‘Control Cruiser’, een positief woord voor bestuurders zonder zware voet! Zowel stad als politie steunen deze actie en belonen voorbeeldig gedrag zelfs met een leuk gadget!

 Gevaarlijke chauffeurs die door jouw straat razen en de buurt onveilig maken, iedereen kent ze! Maar ken jij degenen die mooi tegen 50 km/u door de bebouwde kom ‘cruisen’? Uit een studie van VSV blijkt dat één op de vier mensen graag die automobilist – die het rustig aan doet in het verkeer – wil bedanken. Daarom bedacht de VSV een positieve campagne, ééntje die alle ‘Control Cruisers’ in Vlaanderen bedankt. Niet alleen met grote borden langs autosnelwegen en gewestwegen, maar ook in de straten waar het er écht toe doet: de straten waar we wonen. Daarvoor ontwikkelde de VSV borden die inwoners aan hun raam kunnen hangen om positief rijgedrag aan te moedigen.

Samen sta je sterker! Daarom sloegen stad Geraardsbergen en politie Geraardsbergen/Lierde de handen in elkaar om deze grootschalige campagne gezamenlijk te ondersteunen. Enerzijds door het actief promoten van de VSV-bedankingsborden bij de burger via de website en sociale media van de stad, anderzijds door gedurende de maand oktober gerichte politiecontroles op snelheid te plannen.

 Maar daar blijft het niet bij. Want bij belonen horen cadeautjes… Daarom zal de politie de maand oktober meer doen dan snelheidsduivels beboeten. In samenwerking met een aantal scholen op het grondgebied — die door de stad werden aangeschreven — zullen er beloningsacties worden gehouden in de schoolomgeving. Iedere chauffeur die zich gedraagt zoals het hoort, krijgt een leuk gadget geheel in het thema…   een blauw politieautootje gevuld met ‘muntjes’!

 Burgemeester De Padt is alvast enthousiast “Overdreven snelheid is nog steeds de belangrijkste oorzaak van ongevallen. In Vlaanderen eisen zware voeten zo’n 90 levens per jaar. Elke actie die mensen hiervan bewust maakt, is een geslaagde actie. Daarom willen we met ons stadsbestuur en in overleg met onze politiezone deze campagne versterken!

 Als extra beloning maakt Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde alvast een aantal data van snelheidsacties bekend. Uiteraard doen ze mee met de nationale flitsmarathon op 8 oktober maar ook op 6, 14 en 25 oktober zullen er gerichte controles worden gehouden. Je bent dus gewaarschuwd…   Hou je aan de snelheid, dan sla je er ‘munt’ uit!