Oplossing voor asbeststort Molenkouter

Woensdag werd gestart met het opruimen van de asbestresten in de resten van de brand van een hangar in de Molenkouter in Strijpen (Zottegem).

De brand dateert al van enkele maanden geleden. Wegens een verzekeringskwestie bleef het puin liggen en dus ook de asbestresten van het dak van de hangar. Dit zeer tot ongenoegen van de buurtbewoners, die vreesden voor hun gezondheid. Ze contacteerden de stad Zottegem die na enig aandringen Solva contacteerde. Solva nam contact op met de eigenaar en met de betrokken verzekeraars. “We zijn tevreden dat het ruimen is gestart maar we blijven kritisch”, aldus Andreas Kesteleyn, eigenaar van een aanpalende garagebox. “Gelet op het moeizame verloop. Eigenlijk is het erg dat er zoveel bewonersdruk en burgerparticipatie nodig is om een lokale overheid tot daadkracht aan te manen.”

Lees ook:  

Kortsluiting vermoedelijke oorzaak van brand in Strijpen