Windo’s ondergaan wet van de sterkste

KVV Windeke tegen leider SK Munkzwalm

KVV Windeke is er niet in geslaagd om leider SK Munkzwalm een tik uit te delen. Het viel meteen op dat de Windo’s geen makkelijke avond wachtte. SK Munkzwalm nam een prima start. Na een kwartier spel stond er al een geruststellende 0 — 2 op het bord.   De leidersploeg, met ‘ster’ Tim Matthys in de rangen (vorig seizoen nog aan de slag bij kampioen KV Mechelen, 1 B), heerste van meet af aan en bepaalde richting en tempo in de wedstrijd. De bezoekers bleven de wedstrijd naar hun hand zetten. Finaal flikkerde er een 1 — 5 op het bord. Met goals van Kristof Vanslembroeck (2), Jonathan Ulens, Tim Matthijs, en Thomas Rasschaert boekte SK Munkzwalm vrij gemakkelijk zijn vijfde seizoenzege. De ingevallen Yari De Bruyne scoorde voor KVV Windeke. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

We kregen van de leidersploeg SK Munkzwalm (16 op 18, al 28 maal gescoord) modern powervoetbal te zien. De bezoekers, met Tim Matthys in de hoofdrol, zetten gans de wedstrijd veel druk naar voor en trekken nadrukkelijk hun dominantie door. Fouten in de KVV Windeke-verdediging worden meteen genadeloos afgestraft. SK mist in de aanvangsfase nog een licht toegekende penalty. De Windo’s krijgen ook goede kansen maar de finishing touch ontbrak. SK Munkzwalm speelt met zoveel vertrouwen dat het na de rust nog drie maal kan scoren. Het SK – team bleef veel vuur in zijn spel leggen. Een hecht blok. Collectief jagend. Individueel creatief. Het elftal is uitgekookt en in balbezit speelde SK Munkzwalm een perfecte wedstrijd. De Windo’s bleven proberen, de KVV – spelers blijven zich afsloven, veel inzet ook, maar tegen de geoliede Munkzwalm-machine was weinig opgewassen. KVV deed wat het kon, veel goede wil, maar het volstond niet. Wie het elftal van SK Munkzwalm zaterdagavond aan het werk zag in Windeke zal het beamen, dit team is dit seizoen met stip d é titelkandidaat. De bezoekers stonden honderd procent gemotiveerd aan de aftrap. Dat merkte iedereen. De manier waarop SK Munkzwalm voetbalde was oogstrelend. SK vormt duidelijk een eenheid. Met Tim Matthys klasse in de aanval, maar ook een sterk collectief. De treffer van Tim Matthys was er een om in te kaderen (63’: 0 — 4). Wat een parel. Hij vond vlug zijn draai bij SK Munkzwalm, eist graag en veel de bal op en vindt klaar kijkend oplossingen. Regulator en aanjager. Een sterke schakel in het SK — verhaal. Maar uiteraard heeft gans de ploeg van SK Munkzwalm een ruim aandeel in de riante 1 — 5 zege. SK Munkzwalm speelde tegen KVV Windeke heel intelligent, heel effici ënt, heeft veel maturiteit. Geen oneer voor de Windo’s, tegen dit SK Munkzwalm gaan weinig of zelfs geen ploegen kunnen winnen. SK Munkzwalm: leiderschap, persoonlijkheid, surplus aan talent. KVV botste zaterdagavond gewoon op een sterkere tegenstander en moest de wet van de sterkste ondergaan.       Reporter 17