Rode Kruis Zottegem: bloedinzamelingen en eetfestijn

In samenwerking met de plaatselijke Rode Kruis-afdeling worden er door het Oost-Vlaams Bloedtransfusiecentrum van het Rode Kruis Vlaanderen ieder jaar in Zottegem om de drie maanden bloedinzamelingen gehouden (in januari, april, juli en oktober).

Telkens vinden er dan drie sessies plaats. In het kader van de laatste reeks bloedinzamelingen van dit jaar kunnen vrijwillige bloedgevers hiervoor terecht op woensdag 16 oktober van 16 tot 19 uur in het AZ Sint-Elisabeth (zaal Citrien, derde verdieping) aan de Godveerdegemstraat in Bevegem en op vrijdag 18 oktober van 17 tot 20 uur in het OCMWLokaal Dienstencentrum Egmont (kelderverdieping, ingang via A. Gevaertlaan). Op laatstgenoemde locatie is er ook nog een bloedinzameling op vrijdag 25 oktober, eveneens van 17 tot 20 uur. Naast de trouwe vrijwillige bloedgevers zijn uiteraard ook nieuwe donoren steeds welkom.

EETFESTIJN

Op zondag 13 oktober nodigt de afdeling Zottegem van het Rode Kruis Vlaanderen uit voor haar 22ste jaarlijks eetfestijn, van 11u30 tot 14u30 in in het stedelijk Ontmoetingscentrum Strijpen aan de Sint-Andriessteenweg. Het menu laat kiezen tussen zalmfilet (met groentevissaus), varkenshaasje of kipfilet (met pepersaus of champignonsaus). Voor kinderen zijn er gehaktballetjes in tomatensaus. Kaarten kosten 16 euro (voor kinderen 8 euro) en zijn te verkrijgen bij alle Rode Kruis-vrijwilligers, telefonisch via 09  360 67 04 of kunnen gereserveerd worden (met vermelding keuze gerecht, te betalen aan de kassa) door middel van een mailtje naar johan.de.smet77@telebet.be. De opbrengst van het eetfestijn is bestemd voor de werking van de plaatselijke R.K.-afdeling (o.a. aankoop en onderhoud van materiaal).