Eerste bedrijven van Doorn Noord bekend

De eerste tien bedrijven die zich zullen vestigen op het nog aan te leggen bedrijventerrein Doorn Noord zijn gekend. De beslissing tot toewijs viel op de Raad van Bestuur van SOLVA van 2 juli 2019. De bedrijven zijn actief in verschillende sectoren en zijn goed voor een totale tewerkstelling van ongeveer 350 mensen bij vestiging. Na realisatie van hun groeipad over een viertal jaar is voorzien om ruim 550 mensen tewerk te stellen.
Kandidaten voor vestiging op het bedrijventerrein Doorn Noord konden zich melden tot 31 augustus 2018. Zij werden aangetrokken door de kernwaarden van het bedrijventerrein: samenwerken met als doel economisch voordeel te realiseren, ecologische milieu-impact te verkleinen en de sociale cohesie tussen de bedrijven te bevorderen.

Na zorgvuldige overweging van alle kandidaatsdossiers door een jury, werden de eerste percelen toegewezen op de Raad van Bestuur van SOLVA van 2 juli 2019. Tien bedrijven uit verschillende sectoren gingen in op het voorstel van toewijs en zijn dus bij de eersten die een plekje op dit duurzame bedrijventerrein krijgen.

Het gaat om volgende bedrijven:

Meubelen De Abdij bvba (keukens op maat & interieur)

Van Der Haegen & Neckebroeck bvba (groothandel, import en export van huishoudlinnen en decoratietextiel)

Voedingsbedrijf in regio Ninove

De Doncker D. bvba (buitenschrijnwerk, glaswerken, zonwering, rolluiken, overkappingen, …)

Smart Projects bv met exploitatie door ALFA SUN & ALFA COOL bvba (installatie van energiebesparende technieken)

Temsed NV met exploitatie door Zelfbouwmarkt bvba (groothandel met (afhaal)magazijn – e-commerce – productontwikkeling R & D – assemblage van onderdelen tot nieuwe producten met eigen designs – import en export van afgewerkte producten om te bouwen aan je thuis)

ILvA (uitbating recyclagepark)

Dewo Europe nv (invoer/groothandel van fietsonderdelen/fietsen)

Van Den Brouck – De Sutter bvba (opslag, behandeling, verwerking, sortering en overslag van oude metalen, groothandel in ijzer en staal; schroot en oude non-ferrometalen, en depollutie van afgedankte voertuigen)

De Dagmoed vzw (maatwerk met tewerkstelling van mensen met een afstand tot het normale arbeidscircuit)

Bron: Solva – Doorn-Noord