Zottegemnaar steekt de draak met Jambon I voor het goede doel

Lokale webshop voor De Warmste Week

“Da gade gij nie bepale h é”, herhaalde kersvers Vlaams Minister President tot driemaal toe tijdens zijn eerste zitting als Vlaams MP in het parlement.

Een uitspraak die gretig werd opgepikt op sociale media en daar al gauw een hype werd als hashtag. Deze uitspraak was twitteraar Jurgen Goesaert ook niet ontgaan en hij kreeg het impulsieve idee om een t-shirt te maken met die uitspraak. Het idee is dan in sneltempo een even impulsieve actie geworden ten voordele van de warmste week van Studio Brussel.

In een snel beklonken samenwerking met Marnic De Clerq van Topmen, een reclamebedrijf uit Zottegem, zal alle winst van deze actie gaan naar VZW Kinderhartfonds en meer specifiek het Kadeefonds van het kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent.

De actie werd ondertussen officieel geregistreerd bij de warmste week. Ze bestaat uit de verkoop van t-shirts en een koffiemok met het opschrift “da gade gij nie bepale h é” en t-shirts met het opschrift “I survived Jambon I” .

Meer info en bestellingen kunnen via dagadegijniebepale@gmail.com of de tijdelijke website dagadegijniebepale.simplesite.com.