GO! Atheneum Geraardsbergen controleert leerlingen op drugs.

Het atheneum ontvangt jaarlijks ook explosievenhonden, een samenwerking met Securitas.


Geraardsbergen. Het GO! Atheneum Geraardsbergen ontving gisteren een team van de lokale politiezone Geraardsbergen-Lierde, vergezelt van een drugshond. Een geplande actie, in het kader van sensibilisering en preventie bij jongeren.

Recent verscheen het nog in de nationale pers: 1 op de 6 jongeren raakt verslaafd aan cannabis. Verontrustende cijfers met nog meer verontrustende gevolgen.
“Jongeren komen vandaag de dag veel gemakkelijker en frequenter  in aanraking met soft- en harddrugs, als school zijn wij ons daarvan bewust. Vaak weten tieners echter niet wat de gevolgen, zowel op korte als op lange termijn, van druggebruik zijn. We investeren daarom veel tijd en energie in de sensibilisering, de preventie en de opvolging van druggebruik”, aldus directeur Brecht Persoons.

“Onze leerlingenbegeleiding voorziet infosessies, maar er is ook een samenwerking met PISAD waar nodig. Daarnaast bundelen we regelmatig de krachten met onze lokale politie, zo ook vandaag. De actie die plaatsvond was nauwgezet voorbereid en gepland, we zijn dan ook zeer tevreden met het vlotte verloop ervan.”