Melle, opslagplaats van het kunstatelier ‘Het Ovenveld’ verniel door brand.

Zaterdag was een brand deskundige druk bezig met het achter halen wat de oorzaak zou zijn van de brand in het gemeentelijk atelier voor beeldende kunsten ’t Ovenveld.

Een brand heeft donderdagavond het kunstatelier ‘Het Ovenveld’ op het sport- en recreatiepark Kouterslag in Melle volledig vernield. Het atelier werd gespaard maar de opslagruimte ging totaal verloren, het werd gebruikt door lokale beeldhouwers die er kunstwerken maakten. Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen uit het gebouw. De brandweer kon vermijden dat het vuur oversloeg op anderen gebouwen maar een deel van het atelier is volledig uitgebrand.

De politie bewaakt momenteel het terrein en het parket stuurde een branddeskundige ter plaatse. De vzw sluit kwaad opzet echter uit. “Er is wat te doen geweest over een tang die voor het gebouw rondslingert”, zegt oud-voorzitter Nand Huyghe. De brandweer heeft de deur uitgebroken en naar buiten gegooid. Zo is die tang daar geraakt.”

Romeinse oven

Het Kunst en Vormingscentrum Ovenveld in Melle vond zijn oorsprong in een archeologisch experiment, dat werd uitgevoerd door de Heemkundige Vereniging De Gonde in de zomer van 1987. Toen werd een staande Romeinse aardewerkoven gereconstrueerd en men liet deze eveneens met goed resultaat functioneren. Onder impuls van heel wat keramisten startte voornoemde vereniging in 1988 op een gemeentelijk terrein met een permanent centrum voor keramiek en aardewerk.