Twee gratis schuilhokken voor Zottegemse Poezenvrienden

In samenwerking met de vzw Zottegemse Poezenvrienden is ook de stad Zottegem al bijna twintig jaar actief rond de zwerfkattenproblematiek. In praktijk komt het erop neer dat bij elke melding een stadsarbeider zo snel mogelijk met een vangkooi ter plaatse gaat en na sterilisatie of castratie de poes op dezelfde plaats weer uitgezet wordt (alleen op ernstig zieke dieren wordt euthanasie toegepast).

De katten krijgen ook een knip in hun oor zodat duidelijk is dat ze gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Om de twee jaar krijgen alle plaatselijke dierenartsen de kans om zich via een prijsofferte kandidaat te stellen voor deze sterilisatieactie. De huidige tweejarige overeenkomst (met dierenarts Liesbet Caeyman uit Velzeke) loopt nog tot eind november van dit jaar en daaraan hangt een prijskaartje van 8.800 euro.

Daarnaast wordt momenteel door de Vlaamse Overheid, eveneens in het kader van een campagne rond zwerfkatten, aan alle steden en gemeenten de mogelijkheid geboden om gratis twee schuilhokken voor zwerfkatten te bestellen. Ook door de stad Zottegem is deze bestelling geplaatst en het stadsbestuur heeft inmiddels al beslist om deze schuilhokken dan te schenken aan de plaatselijke vzw Zottegemse Poezenvrienden.

KAAS EN WIJN

Ten voordele van hun werking rond zwerfkatten organiseren deze Zottegemse Poezenvrienden overigens voor het eerst een Kaas- en Wijnavond. Met alle sympathisanten wordt hiervoor afspraak gemaakt op zaterdag 19 oktober van 18 tot 21 uur in het oud-schoolgebouw aan de Lippenhovestraat in Elene. Kaarten kosten 16 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen (- 12 jaar) en zijn te koop bij alle leden van de vzw of kunnen besteld worden via zottegemsepoezenvrienden@outlook.com.