Problemen met straatverlichting: Bevegem in het donker

De laatste week doen zich in de Zottegemse wijk Bevegem heel wat pannes met straatlampen voor.

Zo zat de helft van de Welzijnstraat, Grotenbergestraat en Doornweg zonder licht gedurende sinds vorige maandag. Beheerder Fluvius kreeg het vrijdag hersteld maar dit was van korte duur waardoor deze 3 straten nog het hele weekend in het donker moesten zitten. Sinds gisteren kunnen de bewoners het zonder kaars aan het raam stellen. Hoewel er volgens Fluvius niets abnormaal aan de hand is blijkt dat nu, iets verderop, de volledige Groenstraat met defecte straatlampen zit. Los daarvan zijn er ook vele alleenstaande lampen defect. Deze werden gisteren allemaal doorgegeven aan Fluvius die in principe een herstelling belooft binnen de twee weken.

Dat deze pannes zich voordoen nu de dagen beginnen te korten vinden de buurtbewoners geen goed nieuws. “Dit komt het onveiligheidsgevoel niet ten goede”, klinkt het. “Enkele dagen geleden viel ook Bevegem ten prooi aan een recente inbraakgolf. Dat het in sommige straten pikkedonker geeft mensen met minder goede bedoelingen natuurlijk vrij spel… de gelegenheid maakt de dief. We het onbegrijpelijk dat meerdere volledige straten volledig zonder straatlicht zitten en vooral dat dit anno 2019 zolang moet duren tot dit opgelost geraakt. De mensen in de Groenstraat zitten momenteel nog steeds in het donker.”