Christophorusgemeenschap ontvangt een cheque van 5065€ van Joeri die de Brusselse marathon liep.

Joeri Cornelis uit Merelbeke is er in geslaagd om de marathon van Brussel te voltooien binnen de tijdslimiet van 5 uur. De Zoutkorrel liep de 42 kilometer van Brussel in een ‘frietpak’ van 7 kilo dat door de regen extra zwaar door woog. “Ik heb ongelooflijk afgezien maar ben ook enorm voldaan”, zegt Joeri. Hij finishte zijn marathon op 4 uur, 59 minuten en 26 seconden.

Joeri was voor de marathon uitgedost in een 2,5 meter hoge en 7 kilo zware frietzak. “Ter promotie van onze Belgische frieten en voor het goede doel”, zegt Joeri. Ex-profwielrenner Kurt Hovelijnck (QuickStep) begeleidde hem de hele tocht op de fiets verkleed als aardappelboer. “In totaal konden we meer dan 6.515 euro inzamelen ten voordele van 3 goede doelen. Joeri liet zich sponseren en ook  182 klanten van zijn zaak deden een duit in het zakje.

Zijn frietpak krijgt binnenkort een plaatsje in het Belgische frietmuseum in Brugge.

De Christophorusgemeenschap in Munte mocht zaterdag een cheque van 5065€   in ontvangst nemen. Christophorusgemeenschap in Munte. Dat is een woon- en werkgemeenschap voor mensen met een beperking.

Team Pia kreeg 1000€, Pia Boehnke op de leeftijd van 4 maand, werd er SMA Type 1 bij me vastgesteld. Spinale Musculaire Atrofie is een genetische, ongeneeslijke spierziekte. En men verzamelt euro s voor het geneesmiddel Spinraza ®, dat ervoor zorgt dat ik langer kan blijven leven en iets meer gebruik kan maken van armen, benen, handjes en voetjes.

De organisatie Wolf kreeg 450 € een kindje met een beperking uit de Kwenenbos .