Veel appreciatie voor inzet van de Windo’s

KVV Windeke 1 - KSSV Denderleeuw 1

KVV Windeke had zaterdagavond een zware kluif aan het goed voetballend KSSV Denderleeuw   en geraakte dankzij een goede tweede helft nog verdiend langszij. Balbezit en druk genoeg voor KSSV Denderleeuw, weinig kansen evenwel. In de slotminuut kwam KVV Windeke heel dicht bij de 2 — 1. De ingevallen Quincy Wartel kon de loepzuivere kans niet verzilveren. Maar finaal is het 1 — 1 gelijkspel tegen KSSV Denderleeuw geen slecht resultaat voor KVV Windeke. Na de match wisten de supporters de inzet van de Windo’s te appreci ëren. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle)

Kon KSSV Denderleeuw, 4 de in de stand, in de eerste helft voldoende aanvallende spelpatronen in elkaar boksen en voor het meeste gevaar zorgen, dan was het toch in de tweede helft heel wat minder. Het aanvallend voetbal van de bezoekers leverde voor de rust maar één treffer op. Kim Bal liet de wenkende kans – na een fout in de KVV verdediging — niet liggen (26’: 0 — 1). In de eerste periode brachten de bezoekers mooi voetbal, zelfverzekerd spel. Vlak voor rust voorkomt de KVV — doelman Micha ël Verschelden de 0 — 2.
KSSV Denderleeuw had duidelijk in de eerste helft veel energie verbruikt en had in de tweede helft geen voldoende kracht meer om KVV Windeke weg te drukken. De Windo’s toonden hun weerbaarheid. Na de terechte penalty — keurig omgezet door Sepp Vervust (60’: 1 — 1) – werd KVV Windeke de beter voetballende ploeg. Na de rust veel meer strijd bij de Windo’s. Qua inzet, maar ook qua fysieke kracht. Het viel ons op, een match met veel intensiteit. De KVV — defensie, met een uitstekende doelman Micha ël Verschelden , gaf geen krimp meer. De wedstrijd blijft aangenaam om volgen. De spanning stijgt. KSSV Denderleeuw bleef zijn tanden stuk bijten op de KVV — defensie. Eigenlijk werd KVV de morele winnaar van de wedstrijd. Voor hetzelfde geld hadden de Windo’s in extremis kunnen winnen. Quincy Wartel had zich tot matchwinnaar kunnen tronen. Zaterdagavond staat de clash geprogrammeerd: Gavere — Asper — KVV Windeke. Inzet voor de Windo’s: de drie punten.   Reporter 17