Trage Wegenwandeling van CSC-Lierde vzw

In het kader van de Dag Van de Trage Weg organiseerde CSC-Lierde vzw op zaterdag 19 oktober 2019 zijn vierde Trage Wegewandeling doorheen de prachtige natuur van Deftinge en Sint Martens Lierde.

 

De parcoursmeesters Jef Ooghe en Annie Roels hadden er dus dit jaar voor gekozen om een aantal trage wegen van Deftinge en een stukje Sint Martens Lierde te verkennen. In de vorige edities kwamen Hemelveerdegem en Sint Maria Lierde aan de beurt.

Ondanks het regenachtige weer kwamen er toch nog een dertigtal wandel- en natuurliefhebbers opdagen in de artisanale brouwerij Gemeldorp te Deftinge.

Het was namelijk van daaruit dat de Trage Wegenwandeling van start ging.

Voor het vertrek verwelkomde clubsecretaris Bert Wastyn de aanwezigen en schetste hij in het kort de bedoeling van deze Dag van de Trage Wegen.

Ook sprak hij de hoop uit dat de gemeente Lierde eindelijk eens werk zou gaan maken van het uitvoeren van het reeds goedgekeurde Trage Wegenplan.

Als afsluiting dankte hij ook alle medewerkers, de parcoursmeesters Jef en Annie en brouwer Danny De Keuleneire voor zijn gastvrije ontvangst.

 De wandeling.

Het was een prachtige wandeling waarin weer enkele prachtige, in de natuur verborgen, veldwegels werden afgewandeld.

Zelfs deelnemers die in de nabije omgeving geboren en getogen waren stonden af en toe verstomd bij het zien van deze hen ongekende plekjes. Andere konden zich sommige paadjes dan weer vaag herinneren. In onbruik en vergetelheid geraakte veldwegels werden herontdekt.

Ongeveer in het midden van de wandeling werd een korte rustpauze op het gehucht “de oude kerk” ingelast. Na een goede druppel of ander drankje kregen de deelnemers nog een summiere historische uiteenzetting over het aanwezige kapelletje en de oorsprong van de naam van het gehucht.

Bij terugkeer in het brouwerijtje kregen de aanwezigen,   van de inrichtende wandelclub,   gratis boerenboterhammen met kop en kaas en koffie aangeboden. Wie wenste kon natuurlijk ook genieten van de grote verscheidenheid aan ter plaatse gebrouwen biertjes met welklinkende namen zoals, verpleegster, metser, sheriff, grafmaker, bakker, landbouwer, …

Zij die erbij waren genoten zeker van deze prachtige natuurwandeling en kijken zeer zeker al uit naar de volgende editie. Zij die er niet bij waren hadden zoals steeds ongelijk en hebben een prachtige Trage Wegenwandeling gemist.

http://www.csclierde.net/

https://www.tragewegen.be/

https://www.br-gemeldorp.com/