OLSA laat het liggen: K.OLSA Brakel – K.FC.Eppegem 0-1.

Na het mindere vertoon van de laatste weken had OLSA iets recht te zetten.

Na goed tien minuten bereikte Haezebroeck Lambrecht met een verre pass, die ging op zijn beurt de flank af en bracht de bal voor doel alwaar de meegevolgde Haezebroeck pal tegen een bezoekende verdediger kopte. De thuisploeg leek vertrokken. De Haspe kopte een voorzet van Azzedinne richting doel, Leemans bracht redding. Na een kwartier kwam OLSA wel heel dicht bij de opener. Doelman Otte bereikte De Haspe met een verre uittrap, deze kopte op zijn beurt door tot bij Deryck. De Brakelse aanvaller zag de bezoekende doelman te ver uit zijn doel staan en probeerde het in één tijd met een lob, Leemans kon op de valreep de bal nog vanonder de dwarsligger over doel tippen. Enkele minuten later zag Schelstraete zijn afstandsschot over suizen. Net voor het halfuur toch eens een bezoekende dreiging. Na corner was er wat geharrewar voor doel, de bal stuitte af op een Brakels been waarna Bogaert finaal het laatst woord had en kon ontzetten. OLSA behield het overwicht. Deryck ging toto diep tegen de achterlijk en legde de bal terug. Azzedinne trapte in een tijd overhoeks richting verste hoek, opnieuw rede doelman Leemans de meubelen. Boeiende eerste helft, ruststand 0-0.

De tweede periode kende een mindere start, pas na goed 20 minuten werden de toeschouwers wakker geschud. De Haspe zwiepte vanop rechts de bal voor doel, Leemans kon onderscheppen. Bij de thuisploeg kwam Ntambue in voor Azzedinne. Het bleef een festival van slechte passen en balverliezen. Toen Deryck dan toch eens De Haspe kon aanspelen gooide Masangu zich in de baan van de bal. Kort daarna opnieuw een schot van De Haspe, deze keer hield Leemans de netten schoon. De mogelijkheden waren voor de thuisploeg, het waren evenwel de bezoekers die bij hun eerste aanval in de tweede helft OLSA een koude douche bezorgden. Van Remoortel zette vanop links voor, M.Breughelmans kopte totaal vrijstaand binnen. 0-1 na 82’. Brakel probeerde onmiddellijk de scheve situatie recht te zetten. Doelman Otte trapte een vrije trap voor doel, Cordie kopte in de handen van Leemans. Ook Deryck knalde nog eens tegen de vuisten van de bezoekende doelman en finaal zag Cordie een ultieme vrije trap naast de kruising vliegen.

Komend weekend speelt OLSA uit bij Wolvertem.