Parkeerprobleem in Bevegem verplaatst zich naar de overkant

Nadat het stadsbestuur paaltjes liet plaatsen op de hoek van de Lyceumstraat en de Welzijnstraat om foutparkeerders een halt toe te roepen, duikt er een nieuw, gelijkaardig, parkeerprobleem op in de Zottegemse wijk Bevegem.

De foutparkeerders parkeren zich tegenwoordig aan de overkant van de straat. De buurtbewoners hadden hier vooraf voor gewaarschuwd. “Foutparkeerders zijn als onkruid”, klonk het toen. “Als je er een tijdlang niet naar omkijkt, komen ze gewoon terug.” Ze dringen aan op meer aanwezigheid van de politie in functie van een gedragsverandering.

“Voetgangers worden ernstig gehinderd door de foutparkeerders en de plots openslaande deuren zijn een gevaar voor fietsers. Er is tweerichtingsverkeer toegestaan in de Lyceumstraat, maar de doorstroming wordt er met al die foutparkeerders ernstig verstoord.”