©Sophie Richez - Nieuw commissariaat

In het nieuwe politiehuis is onder meer plaats voor vijf cellen en negen verhoorkamers

De lokale politie Ninove verhuist op woensdag 23 oktober naar haar nieuwe gebouw aan de Centrumlaan. Door de verhuizing zal de politie op woensdag en donderdag niet rechtstreeks bereikbaar zijn.  Het noodnummer 101 blijft uiteraard wel actief.  Voor niet dringende meldingen kan je de politie vanaf vrijdag bereiken op het nieuwe nummer 054 312 312. Op woensdag zullen de politiezones Denderleeuw/Haaltert en Geraardsbergen/Lierde de interventies overnemen (tussen 6 uur en 22 uur).

E én locatie

Het nieuwe politiehuis is een grote stap voorwaarts voor de politiezone. In de eerste plaats omdat alle medewerkers op één locatie zullen zitten, in plaats van de huidige twee. Dat moet de communicatie tussen de diensten nog een stuk effici ënter maken. Daarnaast is het gebouw een pak beter uitgerust dan het huidige: “Het nieuwe politiehuis telt vijf cellen en negen verhoorlokalen”, zegt korpschef Philippe De Cock. “In het oude commissariaat aan de Onderwijslaan hadden we maar twee lokalen om verdachten te verhoren. Een aantal nieuwe lokalen beschikt bovendien over een aparte ruimte waar de verdachte kan overleggen met zijn advocaat. We beschikken ook over een videoverhoorlokaal voor minderjarigen, met een aangepaste onthaalruimte. Daarnaast zal het politiehuis een crisiscentrum hebben, waar de hulpdiensten en de stad kunnen overleggen als er een gemeentelijk of provinciaal rampenplan wordt afgekondigd.”

Duurzaamheid

Bij de bouw van het politiehuis stonden niet enkel de effici ëntie en performantie van de politiewerking centraal. Er werd ook gekeken naar duurzaamheid. Zo beschikt het gebouw onder meer over een groot aantal zonnepanelen. Die worden gebruikt voor de energievoorziening in de lokalen en voor het laden van de pas aangekochte elektrische fietsen.