24 Nederlandse chalets voor Zottegemse kerstmarkt

In een eerder NUUS-bericht kon u reeds vernemen dat de kerstmarkt in het Zottegemse stadscentrum in een nieuw kleedje gaat gestoken worden. Na 34 edities komt er een einde aan de traditionele twee zondagse kerstmarkten met tentjes die hiervoor ook in de Heldenlaan en op de Zavel opgesteld werden.

Anderzijds wordt de doorlopende kerstmarkt die voor de vijfde keer ingericht wordt op het marktplein, dubbel zo groot onder een dubbel zo grote hemeltent. Een deel van de chalets daarin zal vanaf vrijdag 6 december opengehouden worden door permanente standhouders. De overige chalets zullen in het tweede, derde en vierde weekend van december uitgebaat worden door andere geïnteresseerde verenigingen.

Samen met dit nieuwe concept werd door het stadsbestuur ook besloten om zelf 24 chalets aan te kopen (in plaats van te huren zoals voorgaande jaren), zowel voor de permanente als voor de niet-permanente kerstmarkt (in plaats van de vroegere tentjes). Met het oog op die aankoop heeft het college van burgemeester en schepenen prijsnavraag laten doen en werden er vier offertes ontvangen: van de bvba Exzo in Aalter en van de drie Nederlandse firma’s Houthandel Smits in Sint-Michielsgestel, Buitenkampioen in Rijssen en Jan J.P.B.V. in Emmer. Op basis hiervan is nu beslist dat laatstgenoemde noorderburen de 24 chalets mogen leveren. Gesteld wordt dat deze investering over drie jaar terugverdiend zal zijn.