Afbeelding van Steffen Salow via Pixabay

94-jarige Zottegemse probeert inbreker staande te houden

Bij de ‘diefstal met geweld’ gisteren in de Kastanjelaan in Zottegem, lees meer via deze link, heeft de 94-jarige bewoonster nog geprobeerd de inbreker staande te houden.

De inbraak gebeurde gisteren omstreeks 10 uur. De 94-jarige dame woont alleen en merkte dat er juwelen en ongeveer 400 euro uit haar slaapkamer verdwenen waren. Toen ze even later naar haar gang ging, zag ze de inbreker. Ze sprak hem aan en probeerde hem zelfs nog vast grijpen, maar hij slaagde erin om met de buit aan de haal te gaan. Buren lieten nadien weten dat er waarschijnlijk sprake was van twee inbrekers, want ze zagen twee mannen vluchten. De politie werd opgeroepen en ging er onmiddellijk naar op zoek. Er werden niet veel later twee verdachten opgepakt maar het is voorlopig onduidelijk of zij daadwerkelijk de inbraak hebben gepleegd.