Bejaarde vrouw overvallen in Zottegem

Gisteren was er een ‘diefstal met geweld’ in de Kastanjelaan in de Zottegemse wijk Bevegem.

De politie bevestigt de feiten. Er kan sprake zijn van ‘diefstal met geweld’ indien de inbreker op heterdaad wordt betrapt en tijdens zijn vlucht tegen de bewoner aanloopt. In elk geval werd de inbraak volgens onze informatie ’s morgens omstreeks 10 uur gepleegd, via de achterdeur van de woning. Een bejaarde vrouw was het slachtoffer. Buren zouden de daders, van vreemde origine, nadien hebben zien wegvluchten. In de stationsbuurt, ter hoogte van Dreamland, zouden nadien twee personen zijn opgepakt. Ook dat wordt bevestigd door de politie. Al is niet zeker dat de twee werden opgepakt voor feiten gerelateerd aan de inbraak. “Ze werden opgepakt omdat ze drugs bij zich hadden”, klinkt het bij commissaris Gery Verlinden van de politiezone Zottegem/Herzle/Sint-Lievens-Houtem. “Onderzoek moet uitwijzen of er een link is met de inbraak”