Iarre Lafort van Zottegemse zwemclub First verbreekt Belgisch record!

Iarre Lafort van de Zottegemse zwemclub First heeft dit weekend tijdens het Internationales Schwimmfestival in het Duitse Aachen het Belgische record op de 50m rugslag verbeterd.

Met zijn tijd van 24.12 bleef hij twee honderdsten van een seconde onder de tijd van François Heersbrandt. Hij won de finale tegen een sterk internationaal deelnemersveld en met zijn tijd zit hij nu op 24 hondersten van de limiet voor de Europese kampioenschappen. Een heel sterke prestatie , zeker als je weet dat Iarre vorig jaar na meer dan vijf jaar zonder competitie, door zijn universitaire studies, zijn wederoptreden maakte in het Belgische zwemmen.

Coach Mathias Van Breusegem mag terecht trots terugblikken op een geslaagd weekend. Met 4 zwemmers van de Zottegemse zwemclub FIRST nam hij deel aan deze bekende internationale wedstrijd , waar naast de Belgische nationale ploeg ook bijna de voltallige Nederlandse Nationale ploeg aanwezig was. Want ook op de 100m rugslag haalde Iarre Lafort de finale, maar daarin werd hij uiteindelijk vierde. Ploeggenote Margot Van Heghe wou niet onderdoen en haalde goud op de 100m vlinderslag en brons op de 50m vlinderslag telkens in een nieuw provinciaal record.

“Iarre Lafort, Margot Van Heghe, maar ook Stijn Heuninck en Kevin Guldentops hebben getoond dat ze klaar zijn voor de Belgische kampioenschappen — klein bad — op 9 en 10 november. We kijken ernaar uit”, klinkt het bij First.