Spoorwegbrug Erwetegem nog gesloten tot eind november

Schepen van Openbare Werken Brecht Cassiman (N-VA) laat weten dat de spoorwegbrug in Erwetegem nog gesloten blijft   tot eind november. De huidige omleidingen blijven zolang behouden.


Op 27 mei werd de spoorwegbrug in Erwetegem volledig afgesloten voor verkeer om een nieuwe spoorwegtunnel te plaatsen. Het einde van de werken was voorzien rond 8 november. Door bijkomende werken aan de fietstunnel is de einddatum verplaatst naar 29 november. De huidige omleidingen blijven tot dan behouden. In juli kwamen het stadsbestuur en Infrabel tot een akkoord om in de oude spoorwegtunnel een koker te plaatsen, zodat fietsers hem nog als fietstunnel kunnen gebruiken.

“Door bijkomende werken aan de fietstunnel zal de spoorwegbrug in Erwetegem wat langer afgesloten zijn dan gepland, maar de Zottegemse fietsinfrastructuur zal er een stap op vooruit gaan. De fietstunnel vormt immers een niet te missen opportuniteit voor de aanleg van de provinciale fietssnelweg tussen Oudenaarde en Zottegem via Zwalm (F419)”, zegt Brecht Cassiman die minstens tijdelijk de functie als schepen van Openbare Werken van Matthias Diependaele sinds zijn aanstelling tot minister heeft overgenomen.

De buurtbewoners kregen maandag een brief in de bus met meer informatie. De omleiding voor verkeer komende uit Erwetegem loopt via Tweekerkenstraat — Godveerdegemstraat — Broeder Mareslaan – L. De Metsstraat — Noordstraat — Kasteelstraat — Molenkouter — Wolvenstraat — Meerlaan. Het verkeer dat van Strijpen komt, wordt omgeleid via Meire — Meileveld — Traveins — Ten Bosse — SintGoriksstraat — Oudenhovestraat — Sint-Hubertusplein — Faliestraat — Ten Ede — Smissenhoek — Kloosterstraat.